Geplaatst op

Hoe werkt een terrasheaters?

Heaters

Met terrasheaters verwarm je een bepaalde ruimte of de lucht op het terras. De apparaten verbruiken veel energie omdat de opgewekte warmte wordt afgegeven aan de koudere omgeving. Om de temperatuur in het woongedeelte beter op te kunnen slaan, zijn één of twee zijwanden en een overkapping op het terras aan te raden. Een complexe installatie van de apparaten is niet nodig. Met een druk op de knop geniet je van de aangename stralingswarmte.

Welke soorten en varianten terrasverwarming zijn er?

Er zijn verschillende soorten verwarming om uit te kiezen om de temperatuur op uw terras te regelen, elk met specifieke voor- en nadelen. Voordat je koopt, bepaal je of je het hele terras wilt verwarmen of dat je een verwarmingselement zoekt dat gericht werkt – en dus minder energie verbruikt.

Gaskachels kiezen voor op het terras

Een populaire keuze in de horeca, die ook geschikt is voor het huisterras, zijn de zogenaamde terrasheaterss, ook wel gasheaters genoemd. Ze hebben de vorm van een paddenstoel of piramide en stralen warmte uit over het hele buitenterras. Gas wordt gebruikt als brandstof in deze modellen. Plaats deze in een propaangasfles in de bodem van de heater. Na ongeveer tien uur moet de gasfles worden vervangen door een nieuwe.

De voordelen van terrasheaters op gas

Je kunt de temperatuur van de terrasheaters individueel instellen, soms met behulp van een praktische dimfunctie. Daarnaast zijn de modellen flexibel in uw buitenruimte te plaatsen. Alleen de specificaties met betrekking tot de afstanden tot niet-vuurvaste materialen dienen in acht te worden genomen.

Elektrische terrasheaters – onbeperkte warmte

Sluit de elektrische kachel rechtstreeks aan op het stopcontact. Deze versies geven warmte af via infraroodstraling, en niet zoals de gaskachels de lucht in, maar direct naar de verlichte mensen en objecten. Omdat deze spots een stroomaansluiting nodig hebben, kunnen ze niet zo flexibel worden gepositioneerd.

De heaters zijn onbeperkt inzetbaar omdat de modellen niet afhankelijk zijn van de gastoevoer uit een propaangasfles. Een ander voordeel: er zijn minder strikte beperkingen op het gebied van brandveiligheid voor elektrische warmtestralers omdat deze exemplaren geen open gasvlam nodig hebben. Maar zelfs met deze producten kan de behuizing soms warm worden – vooral bij langdurig intensief gebruik. Bevestig grote versies in hogere gebieden, kleinere versies warmen specifiek en zonder verspilling op zithoogte op. Vind de terrasheaters met de juiste uitstraling Uiterlijk speelt een grote rol bij terrasverwarming. Want met de verschillende modellen zorg je niet alleen voor aangename temperaturen, je creëert ook een sfeervolle ambiance in de buitenruimte. De terrasheaterss zijn verkrijgbaar als:

  • moderne uitvoeringen met gasfles in RVS behuizing
  • elegante stalen kachel
  • Wandverwarmer

Welke kosten moet u inschatten voor terrasverwarming?

De kosten voor een eenvoudige terrasheaters als terrasheaters liggen rond de 100 euro en meer. Elke portie gas kost ook ongeveer 17 euro. Kies je voor een terrasheaters met een design uitstraling en temperatuurregeling, dan moet je daar enkele honderden euro’s voor uittrekken.

Zelfs de goedkoopste elektrische kachels zijn al verkrijgbaar vanaf 100 euro. Kies je voor een terrasheaters met automatische uitschakeling, dan heb je hogere kosten. Kies voor meer comfort een model waarbij je de verwarmingsintensiteit automatisch aanpast aan de tijd van de dag door middel van een timer. Een afstandsbediening is ook handig. Geïntegreerde verlichting zorgt voor een sfeervolle uitstraling.

Door het hoge warmteverlies in de buitenruimte zijn terrasheaterss aangewezen op energiezuinige verwarming. Wie op bijzonder zuinige techniek vertrouwt, kiest voor de terrasheaters met ECO PLUS-zegel voor optimale warmtestraling. Dankzij de warmteregeling kunt u het verwarmingsvolume aanpassen aan uw behoeften en zo het verbruik individueel verminderen. Kies voor een optimale warmtebeheersing een model met een robuuste behuizing.