Geplaatst op

Tuinmeubelen: dit zijn de trends voor 2022

Brede tuinbank

Het is lente. En daarmee het onstuitbare verlangen om weer buiten te zijn, de tuinmeubelen of een tuinset lounge op het terras te zetten, het balkon klaar te maken. Maar welke meubels zijn dit jaar trendy voor de buitenlounge? Op welk hout, op welke stoffen moet je wedden – en moet je nu kopen of wachten op de uitverkoop? Wat zijn de trends in tuinmeubelen/balkonmeubels in 2022? Trends: Meer huiselijkheid ook buitenshuis. Dat betekent dat comfortabele meubelen, kussens, lampenkappen, tapijten, bijzettafels, planken, … heel trendy zijn. De woon(werk)ruimte wordt steeds meer naar buiten verplaatst De kleuren zijn dit jaar gedempt en gereserveerd, blauw, beige, bruin. Comfort is het thema. Houten en metalen meubelen zijn in opkomst als het gaat om levensduur en duurzaamheid. Kunststof meubels komen niet overeen met de trend in het leven.

Wat te doen met een kleine tuin/balkon? Welke meubels raad je aan als de ruimte beperkt is?

Als we niet vinden wat we willen voor onze projecten op de markt, laten we de timmerman en slotenmaker iets op maat maken volgens onze ontwerpen. Vaak zijn dit zeer praktische oplossingen, aangezien kussenkasten dan in het zitmeubel kunnen worden geïntegreerd. Is het nu het beste om tuinmeubelen nu te kopen of te wachten op de verkoop? Heb je hier tips en trucs om wat geld te besparen? Nu is het aanbod nog steeds het beste. Je krijgt wat je echt wilt. Aan het einde van het seizoen zijn de beste stukken vaak niet meer verkrijgbaar. U kunt uw favoriete meubel niet missen alleen al vanwege een eindeseizoenskorting van 10 procent en neem het sale-model. U bespaart op de lange termijn geld door hoogwaardige en duurzame producten te kopen.

Wat is de beste manier om je tuinmeubelen te onderhouden?

Besteed aandacht aan de aanbevelingen van de fabrikant en volg deze op. Sommige hebben ook speciale verzorgingsproducten in hun assortiment.

Welke materialen (welke stoffen, welk hout) moet je gebruiken voor tuinmeubelen – en wat raad je af?

Kies voor hout gecertificeerd hardhout (Robinia, Western Red Cedar, Teak, Oak).

Let bij stoffen op de kleur- en onderhoudsinstructies, bedenk of ik opbergruimte heb voor kussens. Vermijd materialen met pori├źn en kleine scheurtjes. Daar verzamelt het stof zich.

Kunststof meubelen worden vooral in de zomer op dakterrassen blootgesteld aan veel belasting (UV-straling, warmte). Materiaal vermoeit gemakkelijk. Gebruik liever hout en metaal! Gebruik op dakterrassen alleen zware meubelen vanwege de soms sterke windstoten.

Wanneer mag/mag je tuinmeubelen buiten zetten?

Afhankelijk van het materiaal kunnen meubels ook in de winter buiten blijven staan. Maar beter beschermen tegen vocht. Zet hem dus onder een afdak of bedek hem met meubelzeilen, die de fabrikanten vaak leveren. Let op ventilatie vanwege het risico op schimmel.